Yalova Üniversitesi Etkinlikleri

“Moldflow Semineri-1” Düzenlendi

8.04.2020 17:04 Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Eğitim

Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği tarafından "Moldflow" konulu seminerler düzenlenerek “Üniversite-Sektör Buluşması” sağlandı.

Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ tarafından Plastik Parça Üretim Hataları dersi kapsamında Moldflow seminerleri düzenlendi. Moldflow seminerlerinin birincisi 03/03/2020 tarihinde “FEKA AUTOMOTIVE” şirketinde Mekanik Tasarım Mühendisi olarak görev yapan Polimer Mühendisi Batuhan BENLİ'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Otomotiv sektöründe plastiklerin yeri ve önemi, enjeksiyon kalıpları, otomotiv parçalarında karşılaşılan üretim hataları, üretim hatalarının çözümleri, simülasyon temelleri, model hazırlama ve Moldflow örnek çalışmalarının anlatıldığı seminere Polimer Mühendisliği 3. sınıf öğrencilerimiz katıldı.

Öğrencilerimiz seminerde Moldflow simülasyonu ve analiz ürünleri hakkında detaylı olarak bilgi birikimi elde etmenin yanı sıra  “FEKA AUTOMOTIVE” şirketinin otomotiv sektöründeki faaliyet alanlarını öğrenme ve Batuhan BENLİ'nin sektördeki deneyimlerinden faydalanma fırsatı buldular. Bölümümüz tarafından düzenlenen seminere konuk olan Batuhan BENLİ'ye ve FEKA AUTOMOTIVE şirketine teşekkürler ederiz.