Polimer Mühendisliği Uplast ve Hagelson Firmalarına Teknik Gezi Düzenledi

Polimer Mühendisliği Bölümü, sektörel işbirlikleri kapsamında Uzunoğlu Plastik ve Hagelson Plastik ve Geri Dönüşüm firmalarına teknik gezi düzenleyerek sektördeki deneyimli kişilerle buluştu.

Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü, Polimer İşleme dersi kapsamında Uzunoğlu Plastik ve Hagelson Plastik ve Geri Dönüşüm firmalarına teknik gezi düzenledi. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen teknik geziye, bölüm öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Uzunoğlu Plastik firmasının ekstrüzyon ve enjeksiyon kalıplama yöntemini kullanarak Yalova'da üretim yapan  fabrikasını ziyaret eden öğrenciler, derste edindikleri bilgilerin fabrikadaki uygulamasını gözlemledi. Mesleklerine dair sektörel bilgi edinme fırsatı bulan öğrenciler, plastik sektörüne dair sorularını da firma yetkililerine yöneltme fırsatı buldu.

Türkiye'de İlk Kez Yalova'da

Uzunoğlu Plastik fabrikasındaki gezilerini  tamamlayan öğrenciler ardından, Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü mezunlarından Soner Alayurt tarafından Türkiye'de ilk defa Yalova'da kurulan halı geri dönüşüm firması Hagelson Plastik ve Geri Dönüşüm’ü de ziyaret etti. Hagelson’da görev yapan Gülşah Karayavru da, halı atıklarının geri dönüşümü projesi ile Ocak ayından itibaren 45 ton atık halıyı plastik hammaddeye dönüştürerek sanayi sektörüne kazandıran Hagelson’un kuruluş hikayesini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerle girişimcilik tecrübelerini paylaşan Soner Alayurt ise geleceğin Polimer Mühendislerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. Ayrıca öğrenciler, düzenlenen teknik gezi ile plastik sektöründeki geri dönüşüm imkanları hakkında bilgi edinme fırsatı da buldu

.