BÖLÜM > Tarihçe

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin alanındaki ilk mühendislik bölümü olarak 2008 yılında Polimer Mühendisliği Bölümü adıyla kuruldu. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine derslerin tamamı Türkçe dilinde, 4 yıl lisans olarak devam etmektedir. İlk öğrencilerini 2009 yılında kabul eden bölümümüz, ilk mezunlarını ise 2014 yılında verdi.

İlk yıllarda Yalova İskelesi karşısındaki hizmet binasında kurulan ve daha sonra Şehit Ömer Faydalı Caddesinde bulunan binada hizmet veren bölümümüz, 2017 yılı başlarında ise Merkez Yerleşkedeki binasına taşınmıştır.

Yüksek Öğretim Kurulunun 20.03.2020 tarihli kararıyla adı Polimer Malzeme Mühendisliği olarak değiştirilen bölümümüz halen 7 Profesör, 10 Doçent, 1 Öğretim Görevlisi Doktor, 4 Araştırma Görevlisi Doktor ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere alanındaki güçlü ve yetkin akademik kadrosu ile eğitim, öğretim ve araştırma çalışmalarına devam etmektedir.

Ülkemizde Polimer Bilim ve Teknolojisi alanında ilk kurulan olan bölüm olan Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü, sektöre ve akademiye donanımlı bireyler yetiştiren, ulusal ve uluslararası alanda proje çalışmaları, aldığı ödülleri ve ortaya koyduğu nitelikli makale, patent ve yayınlarıyla Yalova Üniversitesi'nin en üretken bölümü olmanın haklı gururunu taşımaktadır.