Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümünden TÜBİTAK Alan Bazında Yetkinlik Haritasında Önemli Başarı

TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi" 2020 Raporu yayınlanmıştır. Araştırma alanları ve üniversiteler için yetkinlik seviyelerine göre hazırlanan raporda “Malzeme-Polimer ve Plastikler” alanında ilk 5’e giren Yalova Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında başarılı bir konumda yer almıştır.

Üniversitemiz bünyesindeki bölümler arasında Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği bölümü kalite ve bilimsel araştırma kapasitesi anlamında üst düzeyde performans göstermiştir. Yalova Üniversitesi araştırma alanları bazında performansı değerlendirildiğinde, yetkinlik haritasında “Polimer ve Plastikler” alanı hem hacim hem de kalite sıralamasında ilk sırada yer aldı.