Doktora Öğrencimiz Meltem SÖZBİR’in TÜBİTAK Lisansüstü Bursları Performans Programı BAŞARISI !

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Hilal MERT danışmanlığında Doktora çalışmalarını sürdüren öğrencimiz Meltem SÖZBİR, TÜBİTAK 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı 2024 yılı 1. döneminde destek almaya hak kazanmıştır.

Doktora çalışmalarını ısıl enerji depolama alanında kullanılan kompozit faz değişim maddelerinin hazırlanması, karakterizasyonu ve uygulamaları alanında sürdüren Meltem SÖZBİR, yürütücülüğünü Prof. Dr. Emine Hilal MERT’in yaptığı 222Z192 nolu TÜBİTAK 1001 projesinde doktora bursiyeri olarak görev yapmaktadır. Polimer Malzeme Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ile Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri bölümlerinin birlikte çalıştığı hibrit bir araştırma projesi olan 222Z192 nolu projede gösterdiği performans ve azmi ile TÜBİTAK-2250 desteği almaya hak kazanan Meltem SÖZBİR’in lisansüstü çalışmaları çerçevesinde yayınlanmış 6 adet araştırma makalesi mevcuttur. Bu makalelerin tamamı SCI-E indekslerinde taranan hakemli dergilerde yayınlanmıştır.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Meltem SÖZBİR’in Araştırma Eserleri:

1. M Sözbir, B Kekevi, EH Mert (2023). “Synthesis of PolyHIPEs from Photocurable Water-in-Oil High Internal Phase Emulsions by Using a Sustainable Monomer: β-Myrcene”. Journal of Polymers and the Environment 31 (8), 3677-3687.
  2. M Sözbir, B Kekevi, EH Mert (2023). “Free radical copolymerization of β-Myrcene by suspension process”. European Polymer Journal 194, 112172.
  3. E Bilgin Simsek, HH Mert, M Sözbir, EH Mert (2023). “Sulfonated polyHIPE/nanoclay composites with hierarchically porous structure for efficient removal of endocrine‐disrupting hormone from aqueous solution”. Water Environment Research 95 (5), e10875.
  4. M Sözbir, EB Simsek, HH Mert, B Kekevi, MS Mert, EH Mert (2023). “Renewable terpene-based highly porous polymer monoliths for the effective removal of persistent pharmaceuticals of tetracycline and ibuprofen”. Microporous and Mesoporous Materials 354, 112509.
  5. A Eslek, HH Mert, M Sözbir, M Alaasar, EH Mert (2023). “Hierarchical Macroporous PolyDCPD Composites from Surface-Modified Calcite-Stabilized High Internal Phase Emulsions”. Polymers 15 (1), 228.
  6. A Eslek, M Sözbir, HH Mert, MR Moghbeli, Y Farahat, EH Mert (2022). “Designing PolyHIPE/CNC Nanocomposites for Application of Environmental Adsorption Processes”. Journal of Polymers and the Environment 30 (12), 5173-5189.