Yüksek Lisans Öğrencimizin Burs Programı Başarısı

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde Tezli Yüksek Lisans öğrencimiz Aysu Çavuşoğlu, danışmanı Doç. Dr. İdris Karagöz rehberliğinde hazırladığı tez önerisi ile 2210/D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı'ndan burs almaya hak kazandı! Çalışmanın sanayi tarafında ise; Fompak Automotive Plastics and Interiors firmasından Ar-Ge/İç Trim Kompozit ve Teşvik Kıdemli Uzmanı Naci Uysal sanayi danışmanı oldu.

Tez çalışmasının odak noktası, geliştirilecek yeşil kompozitlerin otomotiv sektöründe kullanılması ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunması olacak. Ayrıca, tez çalışmasının amaçları; Avrupa Birliği (AB), 11 Aralık 2019 tarihinde açıkladığı Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) ile 2050 yılında iklim-nötr ilk kıta olma hedefi ile uyumludur. Yeşil Mutabakat, AB'nin en büyük girişimlerinden biri olarak, sanayiden finansmana, enerjiden ulaştırmaya ve binalardan tarıma uzanan geniş bir alanda kapsamlı değişiklikler öngörüyor.

Öğrencimiz Aysu Çavuşoğlu'nu tebrik ediyor, kariyerinde ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.